Konfigurera e-post

Du som har e-post på domänerna webworld.se eller katrineholm.nu kommer få dina konton flyttade till nya servrar. Vi kommer flytta all data på kontot till ditt nya och meddela dig när så har skett. Det enklaste är sedan att du tar bort ditt gamla konto och skapar ett nytt.

Kontot ska sättas upp som ett IMAP-konto.
Din e-postadress är ditt användarnamn och du använder det nya lösenord du fått utskickat.

Server för inkommande e-post är: mail.qlm.se
Du ska använda port 143 eller 993.
(Använder du en iPhone, iPad eller Mac behöver detta normalt ej anges.)

Server för utgående e-post (SMTP) är: mail.qlm.se
Du använder samma uppgifter som för inkommande e-post.
Du ska ange att du ska använda SSL och använder då port 465 eller 2525.
(Använder du en iPhone, iPad eller Mac behöver detta normalt ej anges.)

Speciellt för iPhone/iPadimap-prefix
Använder du en enhet med iOS måste du göra en manuell inställning för att ditt konto ska fungera fullt ut. Detta ska göras i Inställningar > E-post, kontakter, kalender  > Namnet på ditt konto > Konto > Avancerat.
Ange ”Prefix för IMAP-sökväg” till ”inbox”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *