Säkrare e-post med SPF

Säkrare e-post med SPF

Vi har gjort förändringar i vår e-postserver för samtliga våra domäner för att göra din e-post säkrare och bättre. Vi har nu lagt in SPF, Sender Policy Framework, på alla domännamn. SPF är ett sätt för mottagarservern av ett mail att verifiera att den som skickat mailet verkligen är den den utger sig i från. Detta gör det alltså svårare att använda din e-postadress på ett sätt som inte är lämpligt.
Det finns dock en viktig hake: Du måste använda våra e-postservrar som utgående e-post! Använder exempelvis din bredbandsleverantörs smtp-server kommer många mottangade e-postsystem att vägra att ta emot dina meddelanden då det kommer se ut som de skickats från fel avsändare. Därför är det viktigt att du ALLTID använder mail.qlm.se eller mail.glesys.se som utgående e-postserver! Vi är rätt säkra på att del flesta av våra kunder redan gör detta så det bör inte vara något problem.
För de kunder som har egna domäner har detta redan varit aktiverat en längre tid. Har du alltså en egen domän och inte haft något problem hittills kommer du inte få det framöver heller.
Tveka inte att höra av dig till oss om du funderar över något!