QLM byter serverleverantör

QLM byter serverleverantör

Vi har hittills haft våra servrar uppdelade hos två olika leverantörer. Våra webtjänster har legat på servrar hos en leverantör och våra och våra kunders mail har legat hos en annan. Vi har en längre tid varit missnöjda med kapacitet och kvalitet vilket gjort att vi letat nya leverantörer.

Valet har fallit på GleSYS med serverhallar i bland annat Falkenberg. Vi har tecknat avtal med GleSYS och kommer framöver att samla allt hos dem, både webtjänster, e-postservrar och namnservrar.

Webservrar
Alla våra kundwebbar har redan flyttats till GleSYS. Flytten skedde förra veckan och allt har gått utan några som helst problem. Vi hoppas att ni nu märker att era webbar går snabbare och har en bättre upptid än tidigare. Era webplatser körs precis som förut på Apache och Ubuntu. Vi köper servrar av GleSYS och inte webhotell, vilket betyder att vi har full koll över våra och era webbar.

E-postkonton
Att flytta e-postkonton för våra kunder är en ganska komplicerad sak och därför kommer detta att ta lite tid, vi kommer succesivt att börja flytta domäner och e-postkonton till GleSYS med målet att vara klara med detta innan sommaren. Vi kommer att ta individuell kontakt med varje kund som berörs av detta då det bland annat krävs lite ändringar i e-postklienten för att det ska fungera.

Webmail
Naturligtvis kommer det som tidigare gå att nå e-posten via webmail. Denna kommer dock inte att se ut som tidigare. Vi tycker den nya mailen är snyggare och smidigare och hoppas att ni också kommer tycka det. Du kommer att komma åt din e-post via webmail på adressen qlm.se/mail.

Vi ber på förhand om ursäkt för eventuella problem och besvär detta medför för er, men vi hoppas samtidigt att det ska vara till det bästa för alla parter när det är klart. Som vanligt, har du några frågor eller funderingar så vill vi gärna höra i från dig! Enklast är att du mailar oss på support@qlm.m.qlm.se. Vill du ringa går det bra på 08-94 60 40.